Morten Seindal Krabbe

Kontakt: Lysagervænget 48, 8722 Hedensted
Telefon 75892808 / 24416661
E-mail: seindal.krabbe@hafnet.dk

  1.  "Jeg er her for at mildne"
    Den ukendte Storm P. Digteren, Maleren og Filosoffen
  2. Storm på Herren
    Storm P.s forhold til kristendommen


Morten Seindal Krabbe har været sognepræst i Hedensted – St. Dalby siden 1996. Har gennem flere år forsket i Storm P.s dagbøger, scrapbøger, digte og malerier. Foredragene giver plads til samtale og indholdsrige hygge-smil.

Morten Seindal Krabbe holder foredrag i hele landet.

1. "Jeg er her for at mildne"
Den ukendte Storm P. Digteren, Maleren og Filosoffen

De fleste kender Storm P.s fluer og hans hyggelige humor, men hvem var Robert Storm Petersen egentlig? Hvad ville han med sin kunst?
Igennem en præsentation af Storm P’s livshistorie, hans dagbøger, digte, malerier, tegninger skildres sider af privatmennesket Storm P. som er med til at give hans fluer og vagabond-tegninger en ny og dybere betydning. Samtidig er han et eksempel på, at udfordringerne i ”de gode gamle dage” faktisk minder meget om i dag.
Mogens Nielsen: ”Jeg tror, du kunne fornemme, at forsamlingen var optaget af, det du havde at fortælle og vise. Vi er meget taknemmelige.” (Vejle mandeklub).
(60 – 90 min.; 3.000 + transport; der skal anvendes projektor/pc)
Foredraget er afholdt i forskellige udformninger i diverse ældre sammenhænge, sognegårde og foreninger.

2. Storm på Herren
Storm P.s forhold til kristendommen

Storm P. var meget privat og blufærdig omkring sin kristne tro. Sådan noget taler man ikke om i det offentlige rum. På mange måder minder han om et moderne dansk folkekirkemedlem: Jesus er god nok – men kirken er nedtrykkende.
Igennem en række malerier og tegninger, digte og dagbogsnotater af Storm P. vil tilhørerne føres igennem mere ukendte værker, hvor kristendommen på godt og ondt har farvet Storm P.s kunst. Der gives eksempler på hans præstekritik, og vises værker af hans lyse, folkelige og ikke dogmatiske syn på Jesus og hans betydning for det enkelte menneske.
Foredraget er nyt hver gang, da der pga. Storm P.s store kunst-produktion bruges forskellige malerier og tekster. Foredraget er afholdt bla. på Sjælland på Nivågård samlingens museum, til sognearrangementer og foredragsrækker.
(90 – 120 min.; 3.300 + transport; der skal anvendes projektor/pc)
Foredraget er nyt - men dele har været holdt flere gange til kirkelige sognearrangementer rundt om i Jylland, og i flere foredragsrækker og forenings-sammenhænge.