Lena Bryder

Kontakt: Vitavej 71, 8300 Odder
Telefon: 2285 4523
E-mail: lena@bryderkarriere.dk
Hjemmeside: https://bryderkarriere.dk/   

  1. At miste et spædbarn - en fortælling i ord, billeder og sange
  2. Hvordan sørger man?
  3. Behøver jobsøgning virkelig at være så kedeligt?
  4. Det moderne arbejdsmarked
  5. Generation Z og seniorerne på arbejde samtidig
 

Lena Bryder (f. 1981), er selvstændig erhvervsdrivende og foredragsholder. Som førstegangsgravid oplever hun at få og miste sit og mandens første barn. Dette ændrer retningen for alle andre aspekter i hendes liv og fører hende også karrieremæssigt fra det offentlige til det private erhvervsliv og videre til at være virksomhedsindehaver af Bryder Karriere, en karriererådgivningsvirksomhed indenfor beskæftigelsesbranchen. Herigennem udvikler hun kurser til fagforeninger og lignende, underviser ledige i jobsøgning, rådgiver erhvervskunder, skriver klummer og hjælper private med at få nyt job i hus.
Lena er en levende, smilende og personlig oplægsholder, som altid lader forsamlingens stemninger og kommentarer være medskabere af en god aften/eftermiddag.

Længde: 2 timer inklusiv pause. Pris: 4.000 kr. plus transport (prisen gælder for 2 timers foredrag, men andre længder og priser kan også lade sig gøre). Nødvendige hjælpemidler: projektor og lærred.

Lena Bryder holder foredrag i hele Jylland.

1. At miste et spædbarn - en fortælling i ord, billeder og sange

I 2015 blev vi forældre til Viola alt for tidligt. Hun havde hjertefejl, men blev tvunget til verden ved kejsersnit tre måneder før tid, fordi mor fik svangerskabsforgiftning. Det ændrede alt.
I dette foredrag tør vi tale om det svære. Det at leve og dø. Om sorg og bearbejdelse. Om at leve videre, og hvilken påvirkning det at miste et barn kan have på et liv. Vi forsøgte at finde en måde at sørge på i vores samfund, som i mange år har fjernet ritualerne for sorg.
Foredraget vil vise billeder fra hospitalsophold og bisættelse samt indeholde sange.

2. Hvordan sørger man?

At miste et elsket menneske kan være svært at tænke sig ud af. Der må vi have andre sanser end vores intellekt i gang.
Jeg prøvede mig frem, da vi mistede vores første barn i 2015. Kunne troen hjælpe? Kunne litteraturen? Musikken? Naturen? Håndværk?
Det føltes som om, at verden snørede sig sammen og lukkede sig om mig i de 2 måneder, hun levede, hvor vi boede på hospitalets afdeling for nyfødte børn og var sammen med hende. Da hun døde, og vi var nødt til at tage hjem, skulle vi til at åbne verden op igen. Men den så anderledes ud.

3. Behøver jobsøgning virkelig at være så kedeligt?

Nej, selvfølgelig behøver det ikke det! Uanset om du er pensionist på jagt efter et frivilligt arbejde, 10 lønnede timer om ugen eller et regulært 37 timers job (og alt derimellem), så er der en anden måde at gøre det på, som giver dig mange flere muligheder og langt mere glæde i livet.
Opsøgende jobsøgning er alt andet end kedeligt, og det er heller ikke så svært eller grænseoverskridende, som du måtte forestille dig.
I dette foredrag lærer du forskellen mellem den traditionelle jobsøgning og den opsøgende jobsøgning, og så runder vi en masse af de discipliner, som udgør den opsøgende jobsøgning. Du har nemlig sandsynligvis allerede brugt en del af dem i dit liv.

4. Det moderne arbejdsmarked

Arbejdsmarkedet ændrer sig med stormskridt, og der er mange tendenser, der sameksisterer.
Tidligere var brancherne veldefinerede, stillingsbetegnelserne og uddannelserne lige så. Der er igennem nogle årtier sket en fragmentering, som nu resulterer i, at der ikke længere er tale om, at arbejdsmarkedet eller samfundet bevæger sig nogenlunde parallelt i alle henseender.
I dette foredrag vil vi høre om de forskellige tendenser, hvor de brager sammen, og hvor de peger hen. Vi skal høre om både modløshed og mod, 4 dages arbejdsuge, kønnenes muligheder og meget mere.

5. Generation Z og seniorerne på arbejde samtidig

Er generation Z virkelig en sårbar generation, der ikke rigtig gider arbejde, hvis man kræver noget af dem? Er seniorerne egentlig klar på at gå senere på pension, og hvad skal der til for at få dem til at blive på arbejdspladsen?
På rigtig mange arbejdspladser, er virkeligheden nu sådan, at ledere skal spænde over 3 generationer eller flere, når de tilrettelægger arbejdet og årets gang for deres medarbejdere.
I dette foredrag skal vi høre om generationernes forskelle og ligheder, og hvad det kan føre til.