Eric Øtting Andresen

Kontakt: Fløjstrupvej 179, 8330 Beder
Telefon: 2854 7406
E-mail: ericsus@adslhome.dk
Hjemmeside: www.everttaube.dk

  1. Gå din vej
  2. En aften med Evert Taube – sammen med Lisa Kock Nielsen
 

Jeg er 62 år og radio- og TV-journalist i Aarhus. Siden 2000 har jeg været af sted syv gange på Camino de Santiago. Jeg er ganske enkelt blevet fanget af den særlige stemning og de muligheder for ro og fordybelse, som caminoen giver. Jeg lægger vægt på at fortælle med humør både om mine oplevelser og de mange spændende mennesker, jeg har mødt undervejs.
Flere af mine foredrag rundt om i landet har givet folk blod på tanden til selv at tage af sted på caminoen, og jeg giver gerne råd om praktiske forhold før og mens man er på vej.

Eric Øtting Andresen holder foredrag i hele landet.

1. Gå din vej

Stadig flere danskere vælger at hanke op i rygsækken og sig selv for at gå i fodsporene af de pilgrimme, som i mere end 1000 år har gået på den gamle pilgrimsvej til Santiago de Compostela i Galicien i Spaniens nordvestlige hjørne.
Folks bevæggrunde for at gå på caminoen til apostlen Jakobs grav i Santiago er vidt forskellige. Nogle gør det af religiøse årsager, andre gør det, fordi der er sket noget i deres liv som fordrer en ”time-out” , og andre igen tager simpelthen turen for at ”trække stikket ud” fra en travl hverdag.
Uanset årsagerne så har man brug for at få nogle praktiske oplysninger om turen:
- Hvor skal jeg starte, og hvordan kommer jeg derned
- Hvordan overnatter jeg, og hvad koster det
- Hvor lang tid skal jeg bruge
- Hvor hårdt er det at gå
- Hvordan er det at gå på forskellige årstider
Jeg fortæller konkret og praktisk om de forhold, som man må indstille sig på, hvis man vælger at gå på caminoen. Jeg fortæller også om de myter og den historiske baggrund, der knytter sig til Camino de Santiago.
Foredraget ledsages af egne fotos.
(Ca. to timer inkl. pause - 3.000 kr. plus transport)

2. En aften med Evert Taube – sammen med Lisa Kock Nielsen


Cowboy på Argentinas vidtstrakte pampas, fyrbøder på alle verdenshavene, bohemeliv i Stockholm, familiefar og kærlig ægtemand i skærgården.
Den svenske visedigter og sanger Evert Taube prøvede det hele og mere til.
Evert Taube satte selv sit liv i scene og brugte det som baggrund for sine herlige viser, som er kendt og elsket – også i Danmark.
Eric Øtting Andresen synger og Lisa Kock Nielsen spiller en smuk buket af Evert Taubes viser og fortæller om den svenske nationalskjalds liv og sange, lige som der også er mulighed for fællessang af de mest kendte viser.
Et musikalsk foredrag fuldt af saltvand, blomsterenge og skønne kvinder.
Eric boede i sin barndom i Sverige, hvor han på det nærmeste fik Evert Taubes viser ind med modermælken. Eric har et personligt forhold til viserne, han synger – selvfølgelig på svensk – og han fortæller om figurerne Fritjof Andersson og Rönnerdahl, som optræder igen og igen i viserne.
(Foredraget varer mellem 90-120 minutter inkl. en pause og koster 6000 kr. + transport)