Ulla Morre Bidstrup

Kontakt: Brønshøj Kirkevej 6, 2700 Brønshøj
Telefon:
2464 4147
E-mail: umb@km.dk
  1. Hvad er en gudstjeneste?
  2. I lyst og nød
  3. Hvem er folkekirken til for?
  4. Om H.C. Andersen
  5. Foredrag i grænselandet mellem det teologiske og litterære

 

Ulla Morre Bidstrup er ph.d i teologi og lektor på Pastoralseminariet i Århus, hvor nye præster uddannes. Her underviser hun i gudstjenestelære og vielsen og begravelsen. Hun har været sognepræst i 14 år to forskellige steder på Djursland og er nu ulønnet hjælpepræst i Thorsager-Bregnet pastorat. Hun er desuden uddannet litteraturhistorier. Ulla Morre Bidstrup har stor erfaring og stort engagement indenfor det teologiske og litterære folkelige foredrag med faglig tyngde.

Hun kommer i hele landet. Foredragshonorar 3500 kr. + transport. Ingen hjælpemidler. Alle nævnte foredrag er holdt flere gange og i mange forskellige sammenhænge.

Foredragsemner i følgende områder:

1. Hvad er en gudstjeneste?

Gudstjenestens betydning, historie og indhold. Hvad kan være anderledes og hvad er uopgiveligt. Fra luthersk arv til free-style-gudstjenester. Eventuelt oplæg til work-shops eller inspirationsarrangementer.

2. I lyst og nød

Hvad betyder de kirkelige handlinger for danske folkekirkemedlemmer og hvorfor?

3. Hvem er folkekirken til for?

Om den folkekirkelige situation aktuelt.

4. Om H.C. Andersen

Foredrag om henholdsvis hans liv, hans brug af eventyrets særlige genre, hans rejser, hans ophold på de danske herregårde og hans placering i den romantiske periode.
Der tilbydes flere foredrag om H.C. Andersen.

5. Foredrag i grænselandet mellem det teologiske og litterære

Om Henrik og Morten Pontoppidan og den danske kulturkamp, om Præsten i Vejlby, om Karen Blixen, om Luther, om Grundtvig, om Paulus, om Dostojevski og om danske noveller gennem tiderne.
Der tilbydes flere foredrag i grænselandet mellem det teologiske og litterære.