Tut og Tut, professionelle plejehjemsklovne

Tanja Marcher & Arendse Lillesø / TUT & TUT

Kontakt: Tanja Marcher / tanja@marcheroglillesoe.dk  / mobil: 2819 3760 (Århus)
Arendse Lillesø / arendse@marcheroglillesoe.dk  / mobil: 4268 3332 (Horsens)
www.tutogtut.dk 
www.facebook.com/tutogtut/

  1. På Plejehjem med Trillebør og Halmballe
  2. Humor er en Alvorlig Sag!
  3. Korona-Kuller


Tanja Marcher & Arendse Lillesø er uddannede dramaturger fra Aarhus Universitet og har klovneuddannelse i bagagen. Sammen driver de virksomheden Marcher & Lillesø, som er basen for klovneduoen TUT & TUT; to skæve figurer, der laver sansestimulerende relationsarbejde i finurlig forklædning på plejehjem, daghjem og institutioner for voksne. Som klovne laver Tanja & Arendse passende, positive forstyrrelser, der skaber smil, livsglæde og stjernestunder.

Tanja & Arendse holder foredrag overalt i Jylland og på Fyn.

1. På Plejehjem med Trillebør og Halmballe

Hvorfor tager klovne på plejehjemsbesøg? Har ældre mennesker godt af at grine? Hvad sker der, når man tager en halmballe og andre sanselige rekvisitter med på plejehjem? Hvad betyder det, når der insisteres på det sansende i hvert enkelt menneske? Disse og andre spørgsmål vil blive besvaret i et underholdende foredrag om relationsarbejde, samvær og livsglæde - og om hvor lidt der i virkeligheden skal til for at gøre en positiv forskel i andres hverdag.

2. Humor er en Alvorlig Sag!

Det kan være noget af en balancegang at komme helskindet igennem livet! Vi tror på humorens kraft til - på nænsom vis - at vende det alvorlige og sørgelige lidt på hovedet. Som professionelle plejehjemsklovne sætter vi ind med humor også dér, hvor det er alvorligt. For humor skal tages alvorligt - og humor bliver til ordentlighed, når den kombineres med respekt og anerkendelse.
Som Storm P’s klovn, der går på line mellem vugge og grav, balancerer klovneduoen TUT & TUT også mellem alvor og humor i arbejdet som professionelle plejehjemsklovne.

3. Korona-Kuller

Er Korona-kuller farligt? Er der en kur? Kan man blive vaccineret? Er nærvær på afstand muligt? Hvordan kan vi egentligt hjælpe os selv og hinanden med at komme levende, muntre og mentalt sunde igennem en tid, hvor der er rodet totalt rundt i vores måde at være sammen på?
Med tips og tricks fra TUT & TUTs Korona-Kuller-Kur fokuseres på, hvordan vi sammen kan undgå at gå fra forstanden, trods social afstand. Korona-Kuller-Kuren er for alle - om man er mand, kvinde eller klovn. Foredraget er en energi-vaccine fuld af kampgejst, humor og en oprigtig tro på, at det bliver godt igen! Med mellemmenneskelig ansvarlighed kæmper vi for overlevelse – alene og sammen med hinanden.

Alle foredrag formidles med den givne målgruppe for øje og kan vinkles efter særlige behov (aftales forud).

Bemærk: Tanja & Arendse holder foredrag i civil (ikke som klovne). Besøg af TUT & TUT kan tilkøbes (se under honorar). PC medbringes - har brug for projektor / lærred i rummet og evt. 2 mikrofoner, hvis der er mange deltagere (eller personer med høretab). Vi taler højt og tydeligt.
Varighed: 2 timer (inkl. pause og plads til dialog og spørgsmål)
Honorar (altid 2 foredragsholdere): kr. 4000 + kørsel (aftales forud)

Efter ønske kan man tilkøbe et lille besøg af TUT & TUT, som kommer iført festlige kjoler, røde næser og sprudlende adfærd (varighed typisk 15-20 minutter). Honorar for tilkøb kr. 1000 (oveni honorar for foredrag).

Udtalelser om Tanja & Arendse / TUT & TUT:

Sognepræst ved Christianskirken, Eva Jerg
”Tut & Tut ser med hjertet, arbejder med hjertet og formidler med hjertet. Tut & Tut, Tanja og Arendse, får min varmeste anbefaling, så tøv ikke med at invitere dem indenfor”
Ergoterapeut, Vejle Kommune, Merete Bennedsen
”Meget inspirerende og tankevækkende oplæg. Begge kvinder er levende, troværdige og meget erfarne oplægsholdere, der virkelig formår at skabe refleksion hos deres publikum”
Faglig leder for dagcentrene / Dagcenterklyngen, Lissie la Cour
”Tanja og Arendse forstår at fange lytteren. De kan tillade sig at være direkte og insisterende, måske fordi de også er positive mennesker, der smitter. Indlægget var både humoristisk, meget underholdende og livsbekræftende, samtidigt med at brugbare essenser fra hverdagen blev strøet ned over os”
Sognepræst ved Torsted Kirke, Sara Klaris
”Et absolut anbefalelsesværdigt arrangement for alle, der enten er direkte i berøring med ældre med demens eller som har interesse for emnet”
Konsulenter på Castberggård, Døve og Hørehæmmedes Højskole, Maria og Joakim
“Arendse og Tanja gav vores deltagere en sjov, anderledes og rørende start på vores faglige weekend med deres oplæg om arbejdet som omsorgsklovne. Og så var det et ekstra plus, at Arendse og Tanja kom sammen med Tut & Tut, som deltagerne fik mulighed for at opleve på slap line med krammeklare arme og lommerne fyldt af løjer. Tak”
Anonyme kursusdeltagere på Castberggård
“Fantastisk og rørende fortælling om at arbejde med Tut & Tut – en reminder om at være nærværende”, “Inspirerende i forhold til den tilgang de har til andre mennesker”, “Humørbomber”