Svend Løbner

Kontakt: Gl. Lundeborgvej 32, 5874 Hesselager
Mobil: 28 707 703
E-mail: mail@svendlobner.dk
Hjemmeside: www.svendlobner.dk  

  1. Fortæl kirkens gode historie
  2. Byg bro med din kristne tro


Svend Løbner er journalist, forfatter og præst. Han mener, at kirken er en ressource for lokalsamfundet. Hvis vi altså kommer helt ud over rampen til lokalbefolkningen. Og krydser grænser for at nå dem, der ikke normalt sætter deres ben i en kirke.
Svend bliver tit benyttet som journalist af kirker og kirkelige organisationer. Han har blandt andet skrevet for Dansk Missionsråd, Danmission og Bibelselskabet i Kristeligt Dagblad og de store dagblade. Og han har været redaktør for KLF, Kirke & Medier, Kristelig Handicapforening og Mission Afrika.
Svend Løbner er vokset op som missionærbarn i Tanzania og foretager jævnligt reportagerejser til Asien, Mellemøsten og Østafrika. Herfra har han bl.a. skrevet bøgerne Stemmer fra Tanzania, Hvad jeg lærte af min far og den anmelderroste Kristus i Verdensreligionerne.

TILBUD: Foredraget inkluderer en gratis pressemeddelelse til aviserne i lokalområdet. Rabat ved aftale om flere foredrag – eller hvis man en søndag vil have både prædiken og et foredrag efter frokost.

Svend Løbner holder foredrag i hele landet.

1. Fortæl kirkens gode historie

Kirker bliver ofte overhalet af medierne, så intetsigende eller negative historier dominerer. Dette foredrag viser, hvordan kirken kan komme medierne i forkøbet. Vi afslører, hvad journalisterne går efter. Og hvad kirken selv kan gøre for at finde historier, som opfylder de journalistiske nyhedskriterier. Foredraget er krydret med masser af eksempler fra mere end 20 års samarbejde med pressen.
(60 min. + evt. debat)

2. Byg bro med din kristne tro

Flygtninge og indvandrere kommer hertil med fremmede kulturer og religioner i bagagen. Vi ser dem med tørklæde og turban og oplever dem overholde bedetider og fastemåneder. Men er de egentlig så langt fra vores kristne kultur? Svend Løbner fortæller fra sin opvækst i det multireligiøse Tanzania, sine studier i Bibelen, Koranen og hinduskrifter, og fra sit møde med imamer og sheiker som rejsende journalist.
(60 min. + evt. debat)