Niels Lyngsø

Kontakt: Rantzausgade 16, 5., 2200 København N
Mobil: 2623 8417
E-mail: Nielslyngsoe@mail.dk
www.nielslyngsoe.dk

  1. Ti dages stilhed
  2. Michel Houellebecqs forfatterskab
  3. Digtoplæsning


Forfatter og oversætter.

Niels Lyngsø holder foredrag i hele landet.

1. Ti dages stilhed

Hvad sker der når man trækker stikket? Forfatteren Niels Lyngsø satte sig for at gennemføre meditationsverdenens svar på en ironman: Et tidages kursus langt ude i de svenske skove med ti timers meditation om dagen – i absolut tavshed og uden kontakt med omverdenen. Det rokkede alvorligt ved både hans selvopfattelse og hans verdensopfattelse. Ikke alene blotlagde det intensive retreat ubønhørligt forfatterens indre kritiker og selvlede. Det gav ham også et alment og tankevækkende indblik i hvad der foregår i menneskets bevidsthed når der bliver helt stille omkring en: Er der overhovedet et jeg derinde?
Foredraget former sig som en personlige beretning om de ti dages stilhed, men rummer også nedslag i hvad den nyeste forskning siger om bevidsthed og meditation, og om hvordan vi med daglig meditation kan omforme vores hjerne.
Foredraget er baseret på en bog med samme titel. Læs et uddrag på forfatterens hjemmeside: http://www.nielslyngsoe.dk/?page_id=1250
(30-90 min. inklusive evt. efterfølgende debat. 5.000 kr. + transport)

2. Michel Houellebecqs forfatterskab

Med “Underkastelse” (2015) og “Serotonin” (på dansk i april 2019) har Houellebecq markeret sig som en af de mest betydningsfulde europæiske romanforfattere i dag. “Underkastelse” skildrer et fremtids-Frankrig som med en muslimsk præsident indfører sharialove. “Serotonin” skildrer en depressiv mand, som forlader sin kæreste og hele sit gamle liv og flytter på hotel – med minder og forhåbninger om den store kærlighed. Houellebecq er kendt for sin misantropi og sine provokationer, men under den bistre overflade er der både tankemæssig og følelsesmæssig dybde.
Niels Lyngsø har oversat Houellebecqs to seneste romaner og leverer en levende og nuanceret introduktion til forfatterskabet med udgangspunkt i et af de to nævnte værker, alt efter ønske.
(30-90 min., inklusive evt. efterfølgende debat. 5.000 kr. + transport)

3. Digtoplæsning

Niels Lyngsø debuterede som lyriker i 1992 og er en af sin generations mest fremtrædende digtere. Hør ham læse op af nye eller ældre ting, alt efter ønske.
(30-60 min., inklusive evt. efterfølgende debat angående arbejdsprocessen og poesien som genre. 5.000 kr. + transport)