Lene Frøslev

Kontakt: Langelinie Alle 5, 2100 København Ø
Telefon: 2091 3566
E-mail: lenefroeslev@gmail.com
Hjemmeside: www.globaltudsyn.dk

  1. Krigskorrespondent og eventyrer
  2. Mengezens smil - hos pygmæer i Congo
  3. Jerusalem og Palæstina


Journalist, eventyrer, forfatter, foredragsholder, rejseleder. Lene Frøslev har arbejdet som krigskorrespondent gennem 20 år i blandt andet Irak, Afghanistan, Syrien, Gaza og på Balkan. Hun har været udstationeret som udenrigskorrespondent i Storbritannien og i Mellemøsten og har rejst i over 60 lande. Hun har været på jagt med pygmæer i DR Congo, holdt op af korrupte politifolk i Nigeria, beskudt af en kampvogn i Gaza, redet på hesteryg til fronten i Afghanistan - og arrangerer nu rejser til Jerusalem og Palæstina. Lene er medlem og tidlligere formand i Kvindelige Eventyreres Klub og medlem af De Berejstes Klub. Hun er chefredaktør for rejsemagasinet Globen.

Lene Frøslev holder foredrag i hele landet.

1. Krigskorrespondent og eventyrer

Lene Frøslev har som journalist dækket krige og konflikter i det meste af Verden siden 1986. Foredraget bekriver med en række eksempler hvad det vil sige at arbejde som journalist i krigs- og kriseområder, og der bliver lejlighed til at stifte bekendtskab med nogle af de mennesker, det hele handler om. Foredraget kan lægge op til debat om situationen i Mellemøsten, om Danmarks deltagelse i krig, om udenrigsjournalisters arbejdsvilkår og journalistiske overvejelser i etiske dilemmaer.
(60-90 min.; 3.500 kr. plus transport)

2. Mengezens smil - hos pygmæer i Congo

Dybt inde i den centralafrikanske regnskov lever nogle af verdens mest forfulgte oprindelige folk: de små pygmæer. Mange lever, som de har gjort i århundreder: som jægere og samlere og nomader, der flytter sig hvor jagtbyttet måtte være. Andre er blevet forvist fra regnskoven og lever en kummerlig tilværelse, forfulgt og fanget midt mellem krigsrebeller i den congolesiske borgerkrig. De kvindelige eventyrere Lene Frøslev og Lene Topp fortæller om pygmæerne i DR Congo og inviterer jer med på jagt.
(60-90 min.; 3.500 kr. plus transport)

3. Jerusalem og Palæstina

Kom med på en fantastisk rejse til Jerusalem og Palæstina og bliv klogere på religion, historie og politik, der er filtret ind i hinanden i Mellemøstkonfliktens epicenter. Lene Frøslev har boet i flere år i Jerusalem og Tel Aviv, og hun arrangerer i dag rejser til området. I ord og billeder skal vi med gennem gyderne i Den Gamle By til de hellige steder for jøder, muslimer og kristne, vi skal til Betlehem og Oliebjerget - og vi skal gennem militære checkpoints til Yasser Arafats museum i Ramallah og til den standende konflikt i Abrahams by Hebron.
(60-90 min.; 3.500 kr. plus transport)