Iben Danielsen

Kontakt: Amerika Plads 24B, 5, 3, 2100 København Ø
Telefon. 2013 8058
Mail: iben@reliefpresse.dk 

  1. Politiets hunde – med snuden i sporet
  2. Eleanor Roosevelt – første dame
  3. Havfruer – og andre himmelvæsener
  4. Din historie – et erindringsværksted


Iben Danielsen (1956) er journalist og forfatter til en række fagbøger, og biografien, ”Mor som Pige” sammen med Jytte Abildstrøm, samt tre romaner.
Desuden er Iben uddannet turistfører for RUC, og det arbejde har samlet interesserne for historie, historiefortælling og fortællingens muligheder.
Iben er en trænet foredragsholder og underviser, ofte med anderledes emner og udgangspunkter.

Iben Danielsen holder foredrag i hele landet.

1. Politiets hunde – med snuden i sporet

I bogen ”Med snuden i sporet” følger jeg politiets arbejde med hunde, udvælgelsen, træningen, prøverne og det daglige arbejde. Der er patruljehunde, som både skal kunne finde en lille bortløben dreng i en skov og holde styr på en vild fodboldfejde efter en kamp. Hvordan træner politiet hundene? Hør om specialerne narkotika-, sprængstof-, brand-, mobil- og nedgravning-hunde. Og ikke mindst hør om hundens helt eminente snude, og alt hvad den kan.
(60 -120 min. 3.000 kroner samt transport. Jeg har brug for projektor og mikrofon)
Foredraget er tidligere holdt: Bistrup Kirke, Birkerød, AOF Nordsjælland, AOF Ballerup.

2. Eleanor Roosevelt – første dame

Præsidentfruer i USA har spillet mange roller, men en af dem som bør huskes er Eleanor Roosevelt, gift med præsident Franklin D Roosevelt og engageret i hans New Deal som løftede USA fra økonomisk krise og fattigdom til det industrisamfund, som den nuværende præsident gerne vil gense. Det var Eleanor Roosevelt som skabte News Deals sociale sider. Som første dame skrev hun dagligt en klumme i avisen om hverdagen i det hvide hus. Hun arbejdede som social reformator, diplomat og forfatter, og var tre gange nomineret til Nobels fredspris, da hun var med til at skrive menneskerettighedserklæringen efter 2. verdenskrig.
Citat: ”En kvinde er ligesom en tepose, du ved ikke hvor stærk den er før den har været i varmt vand”
(60 - 120 min.; 3.000 kroner + transport. Jeg har brug for projektor og mikrofon)
Foredraget er tidligere holdt i Bistrup Kirke, Birkerød, Sorø, Tåstrup.

3. Havfruer – og andre himmelvæsener

Et foredrag om den åndelige forestillingsverden. For hvad er en havfrue? Personifikationen af vandets lunefulde natur? Et æterisk væsen i det omskiftelige hav, der giver og tager, som rummer glæder og farer? Snart sagt alle folkeslag har bidraget til animismen om den besjælede natur, kvinden med fiskehale. Tyskland har Lorelej, polakkerne har Syrena, og tænk bare på Odysseus, der må bindes til masten for ikke at styrte sig i havet, da havfruerne sang.
Det er vel eventyrligt i sig selv, at turisterne i vores land vælger at rejse mod Welfairytales – og især se på symbol nummer 1, den lille havfrue. Hendes skæbne troede du at du kendte, men der er meget mere – og H.C. Andersens eventyr om den lille havfrue er brandvarmt materiale i Hollywood. Universal Pictures har en filmatisering på vej, og Disney har også meldt sig på banen igen.
(60 min.; 3.000 kr + transport. Jeg har brug for projektor og mikrofon)
Foredraget har tidligere været holdt i Bistrup Kirke, Birkerød.

4. Din historie – et erindringsværksted

Vi har alle nogle oplevelser i livet, som bare ikke må glemmes. Nogle historier der må fortælles, fordi de er unikke, sjove eller årsag til en utrolig livsændring eller begivenhed. Vi har noget der bør bæres videre til vores familie, venner eller arbejdskammerater.
På erindringsværkstedet introduceres du til en række værktøjer, så du kan fortælle historier og genskabe oplevelsen. Og så er det sjovt!
Blandt værktøjerne er:
• 1 historie - 25 nye indgangsvinkler
• Den gode historie om den gode historie.
• Introduktion til genre og fortælleteknikker.
• Redskaber til at genkalde erindringer i farver, sanser og dimensioner.
• Mindes du? - en associations ordleg med ting fra erindringskufferten.

Iben er god til at inspirere og vise vejen, men du skal selv gå den, erindringsvejen. Skrev en kvindelig deltager i erindringskurset.

(60 – 120 min.; 5.000 kr + transport. Jeg har brug for projektor og mikrofon)
Værkstedet har tidligere været holdt i Birkerød Fritidsskole, Viborg, Christianshavn.