Overrabbiner Bent Melchior

Kontakt: Nr. Farimagsgade 64B, 1364 København K.
Telefon: 3313 8282
E-mail: bentmelchior@hotmail.com 

  1. Mit Liv
  2. Videnskaben eller Gud
  3. Tolerance i Dagens Danmark
  4. Jødisk humor
  5. Jøde i Danmark


Bent Melchior er en af de mest eftertragtede talere i Danmark. Over de sidste 60 år har han talt til mangfoldige forsamlinger over hele landet og til utallige samlinger i udlandet. Han er først og fremmest kendt fra sin tid som Overrabbiner for den jødiske menighed og kan derfor tale om alt vedrørende Jøder og Israel. Desuden har han gjort sig kendt i det danske samfund som debattør med stærke meninger og som forkæmper for flygtninge og de svagere i samfundet. Med en evne som få til at fange sit publikum blandet med en fin fornemmelse for humor er man garanteret et foredrag, som alle vil huske i lang tid. Venligst forespørg, hvis I er interesseret i andre emner, end dem listet forneden.

Bent Melchior holder foredrag i hele landet.

1. Mit Liv

Snart 9 årtiers spændende tilværelse Så vælg da livet er titlen på Bent Melchior´s selvbiografi. hans historie er tæt knyttet til både dansk og europæisk historie, til dels også til verdenshistorien i det meste af et århundrede. Undervejs har han mødt et utal fremstående politiske og religiøse personlighedere, samtidig med at han kan fortælle om sin egen helt unikke familie.
(1 time + spørgsmål)

2. Videnskaben eller Gud

Videnskaben eller Gud? Kan de forenes? BM har bidraget til bog af samme titel i debat med nogle af landets bedste videnskabsmænd. Spørgsmål om hvad der er basis for tro, og hvad der er viden? Hvordan kan man i moderne tid forstå skabelsesberetningen? Troens betydning for etikken.
(1 time + spørgsmål)

3. Tolerance i Dagens Danmark

Hvordan ser vi på de fremmede og på os selv I 1943 blev BM reddet fra nazistiske forfølgelser og kom som flygtning til Sverige. Ville den Danske befolkning reagere tilsvarende i nutiden? Hvordan ser vi på "de fremmede"? Er tolerance kun et problem i forhold til de fremmede eller måske også i forhold til dem, der ligner os?
(1 time + spørgsmål)

4. Jødisk humor

Udvalg af Jødiske anekdoter fra mange lande. Jødisk skæbne har ofte været vanskelig, og man har overlevet til dels takket være humoren.
(1 time + spørgsmål)

5. Jøde i Danmark

Dansk og/eller Jøde? Der har boet jøder i Danmark i 350 år, og især i det sidste 150 år har jøder i stor udstrækning bidraget til dansk kultur og samfund. Hvordan forholder det sig med assimilation og integration? Hvordan kan et mindretal bevare sig selv og alligevel være en del af fællesskabet?
(1 time + spørgsmål)