Tina M.-L. Campbell

Kontakt: Syrenvej 46, 9310 Vodskov
Telefon: 2840 5688
E-mail: tina@campbell.dk
Hjemmeside: www.campbell.dk

  1. Hvordan bevarer man troen, når alt går én imod?
  2. Stænket mælkebøtte eller blomst med dug?
  3. Vejen til 'Mælkebøttebarn i blomst'


Tina M.-L. Campbell:  – et 'mælkebøttebarn i blomst'.
Udsatte børn der kæmper sig igennem trange kår, men bryder frem i blomst. Ja, det er også mig.
Født: 1972
Bopæl: Vodskov, Aalborg kommune.
Speciale: behandlersamspil for mælkebøttebørn og kronisk syge, livskvalitet kontra handicap, fleksjobber, hjælperordning, mælkebøttebørn, pårørende til ADHD, folk med handicap, liv med HIV, mor til for tidligt fødte børn, forældre med handicap, arbejdsgiver-arbejdstager samspil, børn med handicap, barn af invalid, psykisk syg, alkoholmisbruger og voldelig. Mine foredrag kan målrettes eller vinkles præcis, som I har brug for.
Erhverv: forfatter, foredragsholder og underviser samt skribent i eget firma: ’Mælkebøttebarn i blomst’ – blomstrende dialog. Udgivelse: ’Mælkebøttebarn i blomst’ som e-bog marts 2014 og som papirbog maj 2014. Engelsk udgave kom juni 2016.
Læs mere på www.facebook.com/maelkeboettebarniblomst

"Tina M.-L. Campbell er en levende og vældig god formidler. Hun formår at bruge sin barske opvækst, sygdom og svigt både fra de nærmeste og fra det omgivende samfund, på en positiv og konstruktiv måde. Uden at lukke øjnene for hvad der er sket, uden at bagatellisere hendes oplevelser og uden et kæmpe behov for at bebrejde eller hævne sig. Tina er indbegrebet af næstekærlighed og hendes tro på det gode i andre mennesker lyser ud af hende. Hun er i stand til fortælle hendes historie meget nærværende og personligt, men formår samtidig at se den ude fra og perspektivere forløbet. Jeg har været yderst tilfredse med samarbejdet med Tina og kan kun på det varmeste anbefale hendes foredrag. Hendes bog og foredrag vil virkelig være en gevinst for alle at stifte bekendtskab med især for studerende og personale inden for sociale, pædagogiske og sundhedsfaglige områder".
Maybrit Mosgaard Mygind, Koordinator på Lille Skole for Voksne"

Læs mere på www.campbell.dk Herfra kan der også bestilles undervisning og foredrag, se priser (normale foredrag koster 7000 kr. + kørsel) samt læses uddrag og anmeldelse fra mange forskellige grupper af privat personer og fagfolk.
Tjek hjemmesiden www.campbell.dk under booking-og-priser for at læse om de forskellige rabatordninger, I kan få til jeres næste foredrag.

Tina M.-L. Campbell holder foredrag i hele landet.

1. Hvordan bevarer man troen, når alt går én imod?

Hvordan påvirkes et lille barn i en hverdag med vold og druk? Hvordan finder man troen på en højere mening, på sig selv, på at alt bliver godt...?
Det handler om tro, styrke, sociale forhold, alvorlig sygdom og ikke mindst en uvirkelig styrke.
Godthåb Menighedsråd anmelder dette foredrag: ”… tusind tak for en fantastisk aften. Din skæbne gjorde et dybt indtryk på os alle, og det er svært at forstå, at du har kunnet genvinde balancen i livets storme. Du har bevist, at du har evnen til at få succes på trods af megen modgang. GODT GÅET! Alle, jeg har været i kontakt med både i aftes og i dag, har takket mig for, at jeg fik dig engageret til vores sogneaften. Så endnu en gang tusind tak, og god vind fremover. De bedste hilsner Jytte”

2. Stænket mælkebøtte eller blomst med dug?

Hvordan går man fra udsat til iværksætter? Hvordan lærer man at blomstre mod odds?
Som (mælkebøtte-)barn af psykisk syg far lærte jeg hurtigt at stille de voksne tilfredse, så jeg ikke fik tæsk. Med en invalid mor blev jeg den lille voksen. Min børnegigt kom i baggrunden, så jeg kunne sørge for mine forældre og mit eget ve og vel. I min fortælling er jeg fokuseret på at finde værdighed og livsglæde, troen og håbet på, at også jeg fortjener respekt. Mit handicap er hele tiden lige under overfladen som en del af mit liv, mens alt muligt andet fylder langt mere.

”Enhver har lige så mange evner, som de selv tror på! Dette udsagn kom fra vores gæst denne søndag. Og det må man sige, at vores hemmelige gæst er et fantastisk bevis på. Tina Marie-Louise Campbell fortalte med indlevelse og humor om sit liv som mælkebøtte barn. Hun kalder det selv Mælkebøttebarn i blomst. Tina er født af en handicappet mor og en alkoholiseret far. Dertil kommer at Tina som 2 årige fik konstateret gigt. Som Tina siger: ”Da jeg fik min 16 diagnose gik jeg ud... og købte en othellolagkage.” Dette er med til at give et billede af denne seje kvinde. Men Tina lever efter sin bogs titel ”Mælkebøttebarn i blomst”. Tina lever nemlig som alle andre familier med mand og børn. Dertil kommer at hun har eget firma og er en travl foredragsholder. Så denne mælkebøtte er ikke til at knække”.
Pia Mourier Instruktør og booker Aalborg Teater

3. Vejen til 'Mælkebøttebarn i blomst'

"En mælkebøtte finder altid vej til solens stråler, og den stærke, seje personlighed Tina Campbell er mælkebøttebarnet, der har lært at blomstre igennem dynger af asfalt higende efter sprækker af solens varme.
Tina giver os i sit foredrag en gribende fortælling om sin barn- og ungdom præget af eget handicap, vold, druk, misbrug, alvorlig sygdom og svigt fra familie, venner, kærester og myndigheder. Med stort mod og ukuelighed kæmper hun sig gennem tilværelsen og alle dens forhindringer som en mælkebøtte. Imod alle odds kæmper hun med en utrolig livs- og lykkevilje, og hun overkommer, hvad intet menneske burde udsættes for.
Som voksen skal hun stadig overvinde mange strabadser for at få sin hverdag med små børn, alvorlig sygdom, handicap og job til at fungere. Hun kalder sig selv et ”mælkebøttebarn i blomst”, og uden bitterhed og selvmedlidenhed kan hun nærværende og med et glimt i øjet fortælle sin barske og alligevel særdeles livsbekræftende historie, hvor hverdagen trods alt er fyldt med mere lykke og kærlighed, end hun nogensinde turde drømme om. Tina kommer ind på, hvordan man forbereder sin svækkelse – hvordan man på naturlig måde kan bede om hjælp/frabede sig hjælp - hvordan man forbereder sin død, og hvad gjorde Tina, da hun var ved at miste sin forstand."

Else Hansen Ældresagen”

"D 1.juni 2016 holdt Tina M. Campbell foredraget ”Mælkebøttebarn i blomst” ved en fællestime på Egmont Højskolen. Skolens 200 elever samt gæster udefra deltog i foredraget.
Foredraget var først og fremmest en ærlig og barsk livsfortælling. Tina formåede at holde skolens elevers opmærksomhed fanget i over 1,5 time. Den rå ærlighed krydret med fortællinger om hendes barske opvækst var på intet tidspunkt for tårepersende, men blev med en stor faglig indsigt sat i relation til det omgivende samfund.
Foredraget er historien om en kvinde, Tina selv, som er kommet ud på den anden side af en hård opvækst. En opvækst præget af meget alkohol fra faderens side, en mor der ikke viste følelser overfor Tina samt det, at vokse op med gigt. Kampen for at komme ud på den anden side blev ærligt skildret som en kamp, der har haft sine omkostninger.
Efter foredraget var spørgelysten stor blandt eleverne, som tydeligt var berørte. Vi havde ikke blot fået en oplevelse, men i langt højere grad en indsigt i samfundsforhold og familieforhold, en socialfaglig beskrivelse af, hvordan et barn oplever en barsk opvækst og redskaber til, at kæmpe sig ud af en svær situation.
Jeg kan varmt anbefale foredraget til efterskoler, højskoler og uddannelsessteder, som gerne vil sætte menneskelige relationer til debat."

Michael Pedersen, Højskolelærer på Egmont Højskolen.