Kristina Aamand

Telefon: 3112 6489
E-mail: kristinaaamand@gmail.com 
Hjemmeside: www.kristina-aamand.dk

  1. Kunsten at overleve en pakistansk svigermor


Jeg er barn af mødet mellem kulturer og religioner, med en katolsk dansk mor, og en muslimsk palæstinensisk far. Jeg har gennem tyve år været gift med en muslimsk mand som jeg har fem børn med. Nu er jeg gift med en kristen teologi studerende. Jeg er forfatter på Gyldendal og modtog 2015 arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Mit liv har altid handlet om hvordan vi lærer at leve sammen på tværs af kulturer og ikke mindst hvordan vi lever med os selv! Jeg er ekspert i æresrelaterede konflikter og har udført opgaver for blandt andet Ministeriet for børn ligestilling integration og sociale forhold, Socialstyrelsen, Landsorganisationen for Kvindekrisecentre, Bydelsmødre m. fl.

Kristina Aamand holder foredrag i hele landet.

Kunsten at overleve en pakistansk svigermor

Hvad sker der, når man som datter af en dansk mor og en palæstinensisk far gifter sig med en pakistaner og indgår i et ægteskab, der er ladet med dynamit og dømt til eksplodere, når frie danske normer møder svigermors traditioner?
Kristina Aamand skildrer med stort overskud, boblende humor og mild satire kampen for at holde fast i sig selv og samtidig tilgodese familiens normer, hvor meget er forbudt, hvis man tilfældigvis mangler en penis, og hvor generationerne strides hen over fadet med chicken tikka masala. Foredraget er baseret på den selvbiografiske roman PÅ TVÆRS - Kunsten at overleve en pakistansk svigermor, der udkom på forlaget Gyldendal i august 2015.
Morsomt og selvironisk beretter Kristina Aamand fra kulturkampen inden for familiens mure. […] Kristina Aamand skriver så selvironisk og morsomt om livet i den store og i den lille familie, det ene grinagtige optrin med kulturelle udgangspunkter afløser det andet.
4 hjerter i Politiken.
(Tid: 90 min.; 5.000 kr. plus transport)