Ellen Dahl Bang

Kontaktadresse: Bernstorfflund Allé 52, 2920 Charlottenlund,
Telefon: 2120 1093
E-mail: bangellendahl62@gmail.com
Hjemmeside: www.ellendahlbang.dk

  1. "Kristuslegender" – om Selma Lagerlöf, hendes liv og forfatterskab

  2. Frans af Assisi

  3. Fantastiske fortællinger - om og af Karen Blixen

  4. Legenden om julerosen

  5. Balladen om troubadouren Thomas

Historiefortæller. Født 1962. Uddannet skuespiller. I 1997 blev hun færdig som cand.mag. i teatervidenskab og mundtlig formidling på Københavns Universitet. Efterfølgende var hun ansat som informationsmedarbejder hos Red Barnet og arbejder i dag som foredragsholder, historiefortæller og indtaler lydbøger.
Hun fortæller vidunderlige, sjove og skøre historier. Historier fulde af visdom, magi og poesi. Fra alverdens lande og kulturer. Hun fortæller i et enkelt, medrivende og billedskabende sprog, med varme, dybde og humor.

Ellen Dahl Bang kommer i hele landet med sine foredrag.

1. "Kristuslegender" – om Selma Lagerlöf, hendes liv og forfatterskab

Foredrag om Selma Lagerlöf, der som barn bliver ramt af en lammelse i benene. Men Paradisfuglen hjælper hende, og på trods af en hofteskade der plager hende resten af livet, lærer hun at gå igen. Fuglen har ingen ben, men det behøver man jo heller ikke i Paradiset; der kan man jo klare sig med et par vinger!
Og historiefortælling med et udvalg af hendes dejlige, livsbekræftende historier ex "Rødhalsen", "Den hellige Veronikas svededug", "Legenden om Fru Lucia", "Skiftingen", "Solformørkelsen, "Spillemanden", "Den hellige nat" og "Bettlehems barn"
(60 min; hjælpemidler: cd-spiller, 3500,- kr. + transport)
Tidligere fremført: I sognegårde, kirker og ældreforeninger landet over.

2. Frans af Assisi

Frans af Assisi er en musikfortælling om et usædvanlig menneske, lavet i samarbejde med Trine Opsahl på keltisk harpe. En fantastisk historie om en mand og hans indre rejse, med fokus på hans drømme og visioner, som var kilden til hans indsigt og hans visioner for fremtiden. Det er også historien om et menneske, der kæmpede med sig selv, sine medbrødre og livet selv, i sine bestræbelser på at nå en højere bevidsthed. Han blev født til et liv i rigdom, men valgte et liv som fattig munk. Han havde en overvældende glæde ved livet og kærlighed til alt levende.
(60 min; ingen hjælpemidler; 7000,- kr + transport)
Nyt foredrag!

3. Fantastiske fortællinger - om og af Karen Blixen

Foredrag. Karen Blixen var en ægte storyteller. En fortællerske som hun kaldte sig. Hun tilhørte, som hun sagde, en gammel, uvirksom og vild stamme, som havde sat sig ned blandt hæderlige, hårdtarbejdende folk i det virkelige liv og nu og da havde kunnet skabe en virkelighed der tiltalte disse.
Karen Blixen havde evnen til at tryllebinde sit publikum med sine fascinerende, magiske og eksotiske fortællinger. I selskab med hende åbner verden sig i hele sin storhed, dragende og dæmonisk, på godt og ondt. Hør hvordan i bl.a. "Skibsdrengens fortælling", "Dykkeren" m.fl.
(60 min; hjælpemidler: cd-spiller, 3500,- kr. + transport)
Tidligere fremført: I sognegårde, kirker, skoler, ved diverse kulturelle arrangementer.

4. Legenden om Julerosen

Musikfortælling med udgangspunkt i Selma Lagerlöfs elskede julelegende i samarbejde med Trine Opsahl på keltisk harpe.
Røverkællingen og hendes fem unger er værre end det værste tiggerpak. Når der ikke er mad nok, går de på tiggergang nede i landsbyen. Da de kommer til Øved Kloster møder røverkonen en der har samme kærlighed for blomster og urter, og hun vælger at dele sin oplevelser i Gøngeskoven, der julenat forvandler sig for at fejre Vor Herres fødsel med Abbed Hans.
Med sine stærke karakterer, de malende beskrivelser af Gøngeskoven og det helt særlige budskab, er denne legende en dejlig måde at huske julens budskab på.
(90 min.; ingen hjælpemidler; 7000 kr. + transport)
Tidligere fremført: Sankt Jørgens Kirke, Himmelev Kirke, Hospice Sjælland.

5. Balladen om troubadouren Thomas

Musikfortælling i samarbejde med Trine Opsahl på keltisk harpe.
Denne fængslende historie, er inspireret af en ballade fra 1300-tallets Skotland, om True Thomas, der var en profet for sin tid. Han forudså samlingen af Skotland og England under én konge Jacob den Første, som ville ske når Tweedfloden strømmede ind over Merlins grav. Det skete i 1603! Det siges at han forsvandt ind i Elverland hvor han tjente dronningen i 7 år, og vente forvandlet tilbage. Han havde fået en gave; tungen der kun taler sandt!
I samarbejde med Trine Opsahl på keltisk harpe.
(90 min; 7000,- kr. + transport)
Tidligere fremført: Tesalonen Tante T, Viktoriagade i KBH, Kastaniehaven, Jyllinge, Rosenhaven Valby, Sagnlandet Lejre, Odense.