Dagmar Helles Brendstrup

Kontakt: Mariendalsvej 15, 8400 Ebeltoft
Telefon: 2323 5254
E-mail: dagmarbrendstrup@gmail.com
Hjemmeside: www.dagmarbrendstrup.dk

  1. Familiekrøniken - når virkeligheden overgår fiktionen
  2. Seks seje kvinder – om fire generationers kvindeliv vævet sammen med kvindelige forfattere og kvinders indtog på den politiske scene
  3. Hvor heldig kan man være?


Dagmar Helles Brendstrup, født 1953, har tre brødre og er vokset op på slægtsgården Mariendal ved Ebeltoft. Det passede hende godt, for da hun var barn, var hun mere til traktor end til husligt arbejde.
Som 31-årig kunne hun skrive gårdejer på sit visitkort. Hun arbejdede i mange år i DR, som journalist, redaktør, studievært og chef. Fra journalistikken tog Dagmar springet ind i museumsverdenen og var i 11 år direktør for Glasmuseet Ebeltoft. Fra 2013 - 2015 projektleder ved Midtjysk turisme for projektet RETHINK Kulturturisme.
Dagmar Helles Brendstrup arbejder som foredragsholder og journalist og er næstformand i Ejendomsfonden Den Ny Maltfabrik og medlem af Kunstudvalget på Hospice Djursland. Hun er desuden medforfatter på flere bøger bl.a. ”Kunsten på Hospice Djursland” og Glassified.
Dagmar er tredje generation på Mariendal.

Dagmar Helles Brendstrup holder foredrag i hele landet.

1. Familiekrøniken - når virkeligheden overgår fiktionen

Om skæbne, den kristne tro, kærlighed, død – og om børn der bliver givet bort. Men også en fortælling om slægtsgården, om humor og om at stå fast i gummiskoene og holde begge ben på jorden - lukke lyset ind og lave smuthuller til fest selv i krisetider.
Kort sagt: en fortælling om livet gennem flere generationer, men også om Danmarkshistorien og samfunds udviklingen.
(2 x 45 min.; honorar aftales + transport)

2. Seks seje kvinder – om fire generationers kvindeliv vævet sammen med kvindelige forfattere og kvinders indtog på den politiske scene

De ville, og de turde livet med alt, hvad det indebar af kærlighed, slid, sjov og tab. Kvinderne i DR-journalisten og museumsdirektøren, Dagmar Helles Brendstrups slægt, levede i en brydningstid, hvor kvinder fik valgret - tog de lange bukser på og blev mere synlige - også i litteraturen.
Dagmar er selv en af slægtens kvinder, og hun blænder op for en perlerække af gode historier og anekdoter, når hun holder foredraget “Seks seje kvinder – om fire generationers kvindeliv” og krydrer med tekster af kvinder fra 1887 – 2015.
(2 x 45 min.; honorar aftales + transport)

3. Hvor heldig kan man være?

For Peter Plys var det allerbedste øjeblik, øjeblikket lige før han satte labben i honningkrukken. For Dagmar Helles Brendstrup har mødet med engagerede, ”skæve” mennesker med kant været fantastiske øjeblikke.
I foredraget fortælles bl.a. om Hans og Edith på Albuen i Nakskov Fjord, om Krudt Peter i Thy og om murersønnen og glaskunstneren Finn Lynggaard fra Skive.
(60 – 70 min.; honorar aftales + transport)